reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pálivá huba s bramboráčkem

Ingredience:

  • 300 g zadního hovězího masa
  • 300 g vepřové kýty
  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 3 rajčata
  • 2 papriky červené
  • 1 větší brambora
  • 1 ostrý kečup
  • 1 tomatový protlak
  • půl láhve černého piva
  • 2 stroužky česneku
  • chilli dle chuti
  • 1 lžička červené mleté papriky
  • pepř a sůl

Na bramboráčky:

  • 400 g brambor
  • hrst strouhanky
  • 2 vejce
  • 100 g polohrubé mouky
  • olej
  • sladká mletá paprika
  • sůl a pepř

1. Všechno maso si nakrájíme na nudličky. Nakrájíme si cibuli a maso orestujeme dozlatova. Hovězí maso se dělá nejdéle, proto bychom s ním měli začít, pokračovat vepřovým a nakonec kuřecím. Zalijeme půlkou piva, přidáme kečup a půlku protlaku, oloupaná, na kousky pokrájená rajčata, nakrájenou papriku, nastrouhaný česnek a koření. Vaříme, dokud maso není měkké. Půl hodiny před koncem přidáme najemno postrouhanou bramboru a dovaříme. Podle chuti se přidává chilli nebo česnek

2. Bramboráky: Oloupané brambory si nastrouháme na jemném struhadle a přidáme všechny ingredience. Smažíme na rozpáleném oleji a podáváme k masu se zeleninovou šťávou.

Zdroj: Pálivá huba s bramboráčkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/paliva-huba-s-bramborackem [On-line 19.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.