4 porce
- 60 dkg vepřových kotlet
- 2 papriky
- 2 rajčata
- 1 špičatá pálivá paprika
- 1 velká cibule
- 40 dkg hnědých fazolí
- 2 dl bílého vína
Nachystané řízky kotlet osolíme, obalíme v mouce a upečeme, buď na sádle, nebo na oleji. Cibuli nakrájíme na kolečka a necháme ji změknout na ohni v omastku, který nám zbyl po upečeném mase.
Papriky a rajčata nakrájíme na kostičky a přisypeme je k cibuli. Všechnu zeleninu společně dobře podusíme a potom k ní přidáme i fazole, které jsme předem do měkka uvařili, ale můžeme případně použít i fazole z konzervy.
Osolíme, okořeníme, přilijeme bílé víno, načež do pánve na chvilku vrátíme i upečené kotlety, aby se nám trochu podusily ve fazolovém ragú.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3536
Poslední tip, trik či komentář