reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paneng kai

Kuřecí nudličky na Paneng curry pastě s kokosovým mlékem

(2 porce)

  • 500 g kuřecích prsou (naložených v oleji, solamylu a lžičce jedlé sody)
    1 dl kuřecího vývaru
    70 g Paneng curry pasty
    4 dl kokosového mléka
    2 lžíce rybí omáčky
    10 čerstvých kafírových listů
    asijský bazalka
    2 chilli papričky
    arašídový olej
    1 lžíce cukru

Kuřecí prsa nakrajíme na nudličky. Naložíme je na půl hodiny předem do škrobu (solamylu), oleje s lžičkou jedlé sody, aby byla úplně měkoučká. Poté je zblanžírujeme ve vroucí vodě, aby se marináda „omyla“.
V nerezovém hrnci ohřejeme trochu oleje a v něm rozpustíme Paneng curry pastu. A aby nebyla pasta připálená, zalijeme ji hned 2/3 kokosového mléka a kuřecím vývarem. Přidáme cukr, kuřecí prsa, rybí omáčku, chilli papričky nakrájené na proužky a nasekané kafírové listy (nebo citrusové listy). Ještě pět minut povaříme, na závěr přilijeme zbytek kokosového mléka a přidáme celé lístky asijské bazalky, která připomíná anýz (thajci ji milují). Ihned podáváme, například s jasmínovou rýží.
V případě, že paneng curry pastu neseženeme, můžeme ji nahradit červenou curry pastou.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Paneng-kai/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.