Kuřecí nudličky na Paneng curry pastě s kokosovým mlékem
(2 porce)
- 500 g kuřecích prsou (naložených v oleji, solamylu a lžičce jedlé sody)
1 dl kuřecího vývaru
70 g Paneng curry pasty
4 dl kokosového mléka
2 lžíce rybí omáčky
10 čerstvých kafírových listů
asijský bazalka
2 chilli papričky
arašídový olej
1 lžíce cukru
Kuřecí prsa nakrajíme na nudličky. Naložíme je na půl hodiny předem do škrobu (solamylu), oleje s lžičkou jedlé sody, aby byla úplně měkoučká. Poté je zblanžírujeme ve vroucí vodě, aby se marináda „omyla“.
V nerezovém hrnci ohřejeme trochu oleje a v něm rozpustíme Paneng curry pastu. A aby nebyla pasta připálená, zalijeme ji hned 2/3 kokosového mléka a kuřecím vývarem. Přidáme cukr, kuřecí prsa, rybí omáčku, chilli papričky nakrájené na proužky a nasekané kafírové listy (nebo citrusové listy). Ještě pět minut povaříme, na závěr přilijeme zbytek kokosového mléka a přidáme celé lístky asijské bazalky, která připomíná anýz (thajci ji milují). Ihned podáváme, například s jasmínovou rýží.
V případě, že paneng curry pastu neseženeme, můžeme ji nahradit červenou curry pastou.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Paneng-kai/
Poslední tip, trik či komentář