reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panenka s brusinkovou omáčkou

Ingredience

  • vepřová panenka 1500 g
  • máslo nebo sádlo 50 g
  • grilovací koření 1 dávka
  • česnek 3 stroužky
  • sójová omáčka 1 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka
  • šťouchané brambory:
  • brambory 2 kg
  • cibule 2 kusy
  • anglická slanina 300 g

na brusinkovou omáčku:

  • kompotované brusinky 120 g
  • meruňková marmeláda 60 g
  • hořčice 1 lžička
  • červené víno 1 lžíce
  • rum 1 lžíce
  • citrónová šťáva 1 lžíce
  • sůl a bílý pepř 1 špetka
  • cukr 1 špetka
  • pár kapek worcestrové omáčky 1 dávka

na zelný salát:

  • půlka hlávky bílého zelí (ideálně mladého) 1 dávka
  • cukr 1 lžička
  • sůl 1 lžička
  • ocet 1 lžíce
  • dobrý olej 1 lžíce

1. Na sádle orestujeme panenku, kterou si předtím dobře okořeníme oblíbeným kořením. Pak ještě chvíli pečeme v troubě, necháme odležet a porcujeme těsně před podáváním.

2. Šťávu z pečínky můžeme přidat do naší brusinkové omáčky. Všechny suroviny si prolisujeme do misky, dobře promícháme a necháme rozležet, podáváme k panence.

3. Čisté oškrábané brambory a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Rozškvaříme si slaninu, orestujeme cibulku a vše rozšťoucháme spolu s brambory.

4. Na zelný salát si nastrouháme nebo pokrájíme zelí najemno, dobře ho prohněteme se solí a necháme odstát. Zelí tak zkřehne a uvolní vodu, kterou slijeme. Ze zbylých surovin si ušleháme zálivku, můžeme přidat bazalku, drcený kmín, jestli chceme, a dobře promícháme se zelím. Necháme odležet, vychladit a podáváme k hlavnímu chodu.

Zdroj: Panenka s brusinkovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenka-s-brusinkovou-omackou [On-line 25.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.