Suroviny:
- 2 vepřové panenky
- plátky slaniny
- červená paprika
- červená cibule
- olivový olej
- sůl, pepř
Omáčka z anglické hořčice
- 2 žloutky
- bílý vinný ocet
- rostlinný olej
- olivový olej
- worcester
- anglická hořčice
- zakysaná smetana
- sůl, pepř
Panenky nakrájíme na kousky, každý o váze cca 50 g. Kousky masa zabalíme do slaniny, osolíme a opepříme a spolu s kousky červené papriky a červené cibule napícháme na špejle. Špízy dáme na rozpálený gril, který potřeme kouskem špeku a necháme grilovat.
Mezitím připravíme omáčku – dva žloutky prošleháme s kapkou bílého vinného octa, osolíme a opepříme, pomalu přiléváme rostlinný olej a šleháme až do krémovité konzistence. Na závěr přidáme kapku olivového oleje, prošleháme. Do této domácí majonézy přidáme kapku worcesteru, lžičku anglické hořčice a lžíci zakysané smetany.
Ogrilované špízy servírujeme s omáčkou z anglické hořčice.
Zdroj: PANENKA SE SLANINOU A OMÁČKOU Z ANGLICKÉ HOŘČICE; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-z-5-dilu-rozpal-to-sefe-vyzkousejte-je?special=593827 [On-line 16.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář