- 1 kg vepřové panenky
- 4 druhy drceného pepře
- 200 g slaniny
- sůl
- 200 g hlívy ústřičné
- česnek
- pepř
- brambory
- rozmarýn
- 1 zakysaná smetana
Omáčka z hlívy:
- 250 g hlívy ústřičné
- kmín
- pepř
- sůl
- česnek
- 250 ml šlehačky
Salát:
- 2 papriky (červená a oranžová)
- 0,5 hlávky ledového salátu
- 250 g cherry rajčat
- olivový olej
- lžička hořčice
- balsamico
- med
- pepř
- sůl
Panenku nakrájíme na 2 centimetry silné plátky, které potřeme francouzskou hořčicí, obalíme v anglické slanině a nahoře poprášíme čtyřmi druhy pepře. Asi pět minut restujeme na olivovém oleji. Poté vložíme na 15 minut do vyhřáté trouby.
Brambory v celku uvaříme do poloměkka, naskládáme na plech, potřeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a dáme péct dozlatova do trouby. Po upečení ozdobíme zakysanou smetanou.
Při přípravě omáčky nejprve na sádle orestujeme cibuli a poté hlívu. Přidáme mletý kmín, pepř a koření, 20 minut dusíme a rozmixujeme.
Na salát nejprve vše nakrájíme na stejné díly a dáme do misky. Přidáme olivový olej, pepř, sůl, francouzskou hořčici, balsamico a med a se salátem promícháme.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenka-z-vltavske-tune [On-line 22.6.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář