reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panenka z vltavské tůně s Krakonošovým přelivem, babiččiny brambory s nádechem Alp, míchaný salát

  • 1 kg vepřové panenky
  • 4 druhy drceného pepře
  • 200 g slaniny
  • sůl
  • 200 g hlívy ústřičné
  • česnek
  • pepř
  • brambory
  • rozmarýn
  • 1 zakysaná smetana

Omáčka z hlívy:

  • 250 g hlívy ústřičné
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • česnek
  • 250 ml šlehačky

Salát:

  • 2 papriky (červená a oranžová)
  • 0,5 hlávky ledového salátu
  • 250 g cherry rajčat
  • olivový olej
  • lžička hořčice
  • balsamico
  • med
  • pepř
  • sůl

Panenku nakrájíme na 2 centimetry silné plátky, které potřeme francouzskou hořčicí, obalíme v anglické slanině a nahoře poprášíme čtyřmi druhy pepře. Asi pět minut restujeme na olivovém oleji. Poté vložíme na 15 minut do vyhřáté trouby.

Brambory v celku uvaříme do poloměkka, naskládáme na plech, potřeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a dáme péct dozlatova do trouby. Po upečení ozdobíme zakysanou smetanou.

Při přípravě omáčky nejprve na sádle orestujeme cibuli a poté hlívu. Přidáme mletý kmín, pepř a koření, 20 minut dusíme a rozmixujeme.

Na salát nejprve vše nakrájíme na stejné díly a dáme do misky. Přidáme olivový olej, pepř, sůl, francouzskou hořčici, balsamico a med a se salátem promícháme.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenka-z-vltavske-tune [On-line 22.6.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.