reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panenská roláda

Ingredience

  • vepřová panenka 500 g
  • mozzarella 300 g
  • mini mozzarella 150 g
  • anglická slanina 300 g
  • panenský olivový olej 1 dávka
  • velký brambor 5 kusů
  • špetka soli a pepře 1 dávka
  • smetana ke šlehání 400 g
  • hl. mouka 400 g
  • italské bylinky na dochucení 1 dávka
  • zelená petržel na ozdobení 1 dávka
  • cherry rajčátka pro 5 osob 1 dávka

Panenku nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Mozzarellu nakrájíme taky na plátky, dáme na panenku a zarolujeme. Zabalíme do plátků anglické slaniny, vzniknou úhledné válečky. Závitky opečeme na olivovém oleji z každé strany asi dvě minuty a přendáme do zapékací formy. Mezitím uvaříme doměkka brambory, které nakrájíme na tenké proužky a vložíme do misky. V další míse rozšleháme osolenou smetanu s moukou, přidáme italské bylinky, petržel, zamícháme metličkou, nalijeme na brambory, promícháme. Potom přendáme do pěti malých zapékacích mističek a zároveň i s panenkou vložíme do horkovzdušné trouby. Pečeme na 220°C cca 25 minut. Nakrájíme si rajčátka a mini mozzarellu na kolečka a napícháme je střídavě na dřevěnou špejli. Když máme upečeno, na velký talíř dáme zapečené brambůrky v mističce, panenku rozkrojíme našikmo. Přelijeme šťávou, co pustila panenka v troubě, přidáme zeleninový špíz a posypeme zelenou nasekanou petrželí a podáváme.

Zdroj: Panenská roláda; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenska-rolada [On-line 29.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.