Ingredience:
- maliny
- máta
- želatina
- cukr
- vanilkový lusk
- smetana ke šlehání
- mléko
Nejprve si připravíme formičky. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí se však vařit. Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání jí přivedeme k varu. Poté, co smetana projde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne tuhnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme. Hotovou hmotu nalijeme do formiček a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.
Zdroj: Panna cotta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-6 [On-line 01.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář