- smetana 30% a více 0.5 l
- 1/4 balení želatiny 1 kus
- moučkový cukr 3 lžíce
- krystal 2 lžíce
- zmrazená směs lesní ovoce/čerstvé plody 1 balení
- voda 2 lžičky
- vanilkový lusk 1 kus
Smetanu svaříme s moučkovým cukrem, přidáme předem namočenou želatinu (čtvrt pytlíku) ve 2 lžících vody, přidáme rozkrojený a vyškrabaný vanilkový lusk i se semínky a ještě dvě minuty provaříme a přecedíme do formiček, které naplníme do tří čtvrtin objemu. Posypeme částí ovoce a dáme na 3 až 4 hodiny chladit do lednice.
Krém připravíme ze zbytku ovoce, které svaříme s cukrem krystal, rozmixujeme a přecedíme. Panna cottu vyklopíme před podáváním z formiček a přelijeme ovocným krémem.
Zdroj: Panna cotta s krémem z lesního ovoce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-s-kremem [On-line 24.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář