reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panna cotta s rybízovým a borůvkovým rozvarem

  • želatina 5 plátků
  • smetana (nejlépe 33%) 300 ml
  • smetanový bílý jogurt 200 ml
  • vanilkový lusk 1 ks
  • přírodní třtinový cukr 5 lžic
  • olej neutrální chuti 1 dávka
  • borůvky 200 g
  • rybíz 200 g
  • krupicový cukr 3 lžíce
  • bramborový škrob 1 dávka

Plátky želatiny namočíme do několika lžic vody. Smetanu a jogurt dobře promícháme a postavíme na oheň. Za stálého míchání pomalu zahříváme. Přidáme cukr a vyškrábaná semínka vanilky. Necháme krátce projít varem, stáhneme a vmícháme vymačkanou želatinu. Mícháme, dokud se nerozpustí. Odstavíme z ohně. Mezitím si vhodné formičky vymažeme olejem (pro snazší vyklopení) a nalijeme do nich směs.

Dáme na několik hodin chladit do lednice. Těsně před podáváním připravíme sladké omáčky. V jednotlivých rendlících ohřejeme borůvky, resp. rybíz s trochou vody a cukru dle chuti. Necháme provařit. V případě, že je výsledná směs řídká, zahustíme chuťově neutrálním škrobem. Panna cottu podáváme vyklopenou na talířek a ozdobenou dvěma teplými druhy omáček.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-s-rybizovym-rozvarem [on-line 31.8.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.