- 0,5 kg vyloupaných zralých rajčat bez semínek
- 200g veky
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- svazek bazalky
- zeleninový vývar nebo voda dle potřeby
- olej extra virgin
- sůl
- pepř
Na pánvi na oleji zlehka orestujeme nakrájený česnek a cibulku, přidáme natrhanou bazalku (asi polovinu svazku), rajčata, sůl, pepř, vše promícháme a vaříme 15min. Poté přidáme tenké plátky pečiva, zalijeme vývarem nebo vodou a vaříme do té doby, než polévka zhoustne. Asi po 20 minutách stáhneme, přiklopíme pokličkou a necháme 15min odležet. Servírujeme s bazalkou a olivovým olejem.
Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/pappa-al-pomodoro/
Poslední tip, trik či komentář