reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pappa al pomodoro – Rajčatová polévka

  • 0,5 kg vyloupaných zralých rajčat bez semínek
  • 200g veky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malá cibule
  • svazek bazalky
  • zeleninový vývar nebo voda dle potřeby
  • olej extra virgin
  • sůl
  • pepř

Na pánvi na oleji zlehka orestujeme nakrájený česnek a cibulku, přidáme natrhanou bazalku (asi polovinu svazku), rajčata, sůl, pepř, vše promícháme a vaříme 15min. Poté přidáme tenké plátky pečiva, zalijeme vývarem nebo vodou a vaříme do té doby, než polévka zhoustne. Asi po 20 minutách stáhneme, přiklopíme pokličkou a necháme 15min odležet. Servírujeme s bazalkou a olivovým olejem.

Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/pappa-al-pomodoro/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.