Suroviny
- smetana 30 % 1 kelímek
- rajčatový protlak 1 lžíce
- kuřecí prsní řízky 750 g
- těstoviny 500 g
- parmazán 1 balení
- sůl
- steakové koření
- bešamel (máslo, hl. mouka, mléko, sůl, pepř)
- pepř
- cherry rajčata 200 g
- kuřecí vývar 500 ml
Na másle orestujeme okořeněné maso, přilijeme kuřecí vývar. Přidáme jednu lžičku rajčatového protlaku.Až maso bude měkké,přidáme smetanua necháme jiskoro vypařit.Přidáme bešamel –máslo necháme rozpustit v hrnci, zasypeme ho moukou, orestujeme dozlatova a zalejeme mlékem(dle hustoty), dochutíme solí a pepřem.Dochutíme nastrouhaným parmezánem asolí.
Do hrnce dáme vodu, osolíme, a až se voda bude vařit, vložíme těstoviny a vaříme, aby byly al dente.Uvařené těstoviny promícháme v omáčce.Na ozdobení použijeme parmazánové hoblinky a rozpůlené cherry rajčata a salát polníček.
Zdroj: Pappardelle s kuřecím masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pappardelle-s-kurecim-masem [On-line 07.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář