Těsto
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 0,5 hrnku oleje
- hrnek vlažného mléka
- 2–3 lžíce kakaa
- prášek do pečiva
- 3 vejce
- 2 šlehačky (30 % a víc)
- 2 tyčinky ledových kaštanů
- 0,5 tabulky čokolády na vaření
- čokoládu na posypání (nebo tyčinku Margot).
Vše vyšleháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Piškot upečeme v troubě a necháme vychladnout, abychom na něj mohli dát krém, který si den před pečením svaříme ze šlehačky a čokolády (např. tyčinky ledové kaštany). Krém necháme vychladit do druhého dne, kdy šlehačky vyšleháme do krému. Naklademe na upečený piškot a postrouháme čokoládou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/parizske-dorticky [On-line 3.11.2011]
Poslední tip, trik či komentář