reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pařížské dortíčky

Těsto

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 0,5 hrnku oleje
  • hrnek vlažného mléka
  • 2–3 lžíce kakaa
  • prášek do pečiva
  • 3 vejce

  • 2 šlehačky (30 % a víc)
  • 2 tyčinky ledových kaštanů
  • 0,5 tabulky čokolády na vaření
  • čokoládu na posypání (nebo tyčinku Margot).

Vše vyšleháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Piškot upečeme v troubě a necháme vychladnout, abychom na něj mohli dát krém, který si den před pečením svaříme ze šlehačky a čokolády (např. tyčinky ledové kaštany). Krém necháme vychladit do druhého dne, kdy šlehačky vyšleháme do krému. Naklademe na upečený piškot a postrouháme čokoládou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/parizske-dorticky [On-line 3.11.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.