reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pařížské kostky

Krém

  • ledové kaštany 3 balení
  • smetana na šlehání 3 kusy

Korpus

  • vejce 3 kusy
  • polohrubá mouka 400 ml
  • hrubá mouka 2 lžíce
  • jedlá soda 1 lžička
  • cukr krupice 220 g
  • mléko 220 ml
  • kakao 4 lžíce
  • olej 110 ml

Smetany svaříme s kaštany a necháme řádně vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne. Poté bez ztužovače vychlazený krém ihned vyšleháme na nejvyšší stupeň.

Na korpus oddělíme bílky od žloutků, z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko, olej, přisypeme mouku, kakao, sodu a vše mírně šleháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve středně rozpálené troubě asi 30 minut. Nebo dokud špejle po zapíchnutí do těsta nezůstane suchá. Vychladlý korpus natřeme krémem a posypeme kakaem. Podáváme vychlazené.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/parizske-kostky [On-line 22.2.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.