Krém
- ledové kaštany 3 balení
- smetana na šlehání 3 kusy
Korpus
- vejce 3 kusy
- polohrubá mouka 400 ml
- hrubá mouka 2 lžíce
- jedlá soda 1 lžička
- cukr krupice 220 g
- mléko 220 ml
- kakao 4 lžíce
- olej 110 ml
Smetany svaříme s kaštany a necháme řádně vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne. Poté bez ztužovače vychlazený krém ihned vyšleháme na nejvyšší stupeň.
Na korpus oddělíme bílky od žloutků, z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko, olej, přisypeme mouku, kakao, sodu a vše mírně šleháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve středně rozpálené troubě asi 30 minut. Nebo dokud špejle po zapíchnutí do těsta nezůstane suchá. Vychladlý korpus natřeme krémem a posypeme kakaem. Podáváme vychlazené.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/parizske-kostky [On-line 22.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář