Krém
- smetany ke šlehání 2 kusy
- ledové kaštany 2 kusy
Korpus
- polohrubá mouka 440 g
- cukr 220 g
- olej 100 ml
- mléko 220 ml
- kakao 3 lžíce
- prášek do pečiva 1 kus
- vejce 3 kusy
Šlehačky (min. 33%) a 2 čokolády (ledové kaštany) si svaříme den předem, vychladíme a vyšleháme dotuha.
Ze zbytku surovin si vymícháme těsto na korpus. Oddělíme si bílky od žloutků, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko, olej, přisypeme mouku, kakao, sodu a vše mírně šleháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve středně rozpálené troubě asi 20–30 minut. Nebo dokud špejle po zapíchnutí do těsta nezůstane suchá. Vychladlý korpus natřeme krémem a posypeme kakaem. Podáváme vychlazené.
Zdroj: Pařížské kostky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/parizske-kostky-0 [On-line 23.10.2012]
Poslední tip, trik či komentář