ořechový korpus
- 210 g mletých vlašských ořechů
- 210 g moučkového cukru
- 1−2 lžíce rybízové marmelády
- 1 žloutek
Najemno mleté ořechy smícháme s prosátým moučkovým cukrem, rybízovou marmeládou a žloutkem. Pokud je těsto příliš suché a špatně se zpracovává, přidáme ještě trochu marmelády. Z těsta vyválíme tenkou placku (2 mm), kterou rozkrájíme na tyčinky.
Zalijeme citronovou polevou (viz níže) a necháme přes noc zaschnout a dobře usušit.
poleva
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 bílek
Prosátý moučkový cukr vymícháme s citronovou šťávou a bílkem do hladké polevy.
Zdroj: Pařížské tyčinky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1759-parizske-tycinky/ [On-line 27.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář