reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pařížské tyčinky

ořechový korpus

  • 210 g mletých vlašských ořechů
  • 210 g moučkového cukru
  • 1−2 lžíce rybízové marmelády
  • 1 žloutek

Najemno mleté ořechy smícháme s prosátým moučkovým cukrem, rybízovou marmeládou a žloutkem. Pokud je těsto příliš suché a špatně se zpracovává, přidáme ještě trochu marmelády. Z těsta vyválíme tenkou placku (2 mm), kterou rozkrájíme na tyčinky.

Zalijeme citronovou polevou (viz níže) a necháme přes noc zaschnout a dobře usušit.

poleva

  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 bílek

Prosátý moučkový cukr vymícháme s citronovou šťávou a bílkem do hladké polevy.

Zdroj: Pařížské tyčinky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1759-parizske-tycinky/  [On-line 27.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.