- 4—8 párků podle velikosti
- Sůl
- 1 vejce
- 1 bílek
- asi 2 lžíce světlého piva
- polohrubá mouka
Vejce a bílek rozšleháme se solí, zředíme pivem a s moukou rozmícháme na zahoustlé těstíčko.
Párky, je-li třeba, oloupeme a namáčíme do těstíčka. Smažíme je při 170°C asi 4 minuty. Podáváme je s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a kompotem nebo salátem z čerstvé zeleniny. Jako rychlý pokrm nebo pohoštění podáváme párky na krajíčku chleba potřeném hořčicí smíchanou s kečupem.
rajčata smažena s cibulí a sýrem 3—4 tvrdší rajčata, 2 cibule, sůl, 4 lžíce jemně nakrájených zelených natí (petrželka, kerblík, estragon), 100 g strouhaného sýra, hladká mouka, 1 vejce, 1 bílek, strouhanka Opláchnutá rajčata nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Plátky rajčat osolíme, obalíme v natích a sýru, z obou stran přiložíme několik koleček cibule, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s bílkem a strouhance a při 170*C asi 4-5 minut smažíme. Podáváme s vařenými brambory nebo chlebem, pečivem.
smažený lilek
1 větší nebo 2 menší lilky, 4 stroužky česneku, sůl, hladká mouka
Opláchnutý lilek bez stopky nakrájíme na plátky a potřeme je česnekem utřeným se solí. Přikryjeme je a necháme půl hodiny v chladu odležet. Potom je obalíme v mouce a při 170°C smažíme 3 minuty. Podáváme s rajčatovým salátem.
Poslední tip, trik či komentář