4 porce
- 800 g hovězí svíčkové
- bylinková sůl
- olej
- koňak
- bylinkové máslo
- smažená cibulka
Steaky po 200 g zakápneme olejem, okořeníme (bylinkovou solí) a na troše oleje opečeme z obou stran na požadovaný stupeň propečení. Do vypečeného tuku přidáme koňak, oflambujeme, na každý steak vložíme plátek bylinkového másla. Na steak navršíme hojně smažené cibulky, přeléváme výpekem z masa a podáváme s brynzovými haluškami.
Cibulka
Cibulku nakrájíme na kolečka, promícháme s trochou sladké mleté papriky a osmažíme dozlatova a dokřupava. Na závěr ještě osolíme.
Brynzové halušky
- ½ kg syrových brambor
- 100−200 g hladké mouky
- olej
- mletý pepř
- sůl
- 200 g brynzy
- smetana na zředění
- 150 g špeku
Brambory oškrábeme a najemno nastrouháme, přidáme mouku, olej, pepř a sůl. Zpracujeme řidší těsto, které přes haluškové síto zavařujeme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené, scedíme je, propláchneme studenou vodou.
Špek nakrájený na kostičky vypečeme na „oškvarky“, brynzu rozředíme smetanou. Špek a brynzu důkladně promícháme s haluškami a podáváme.
Zdroj: Partyzánský steak s brynzovými haluškami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1300-partyzansky-steak-s-brynzovymi-haluskami/ [On-line 13.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář