reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pašerácká kotleta se šťouchanými brambory a oblohou

Suroviny

  • vepřové kotlety 1,2 kg
  • dijonská hořčice 3 lžíce
  • tvrdý sýr 15 dkg
  • slanina krájená 30 dkg
  • olej 2 dcl
  • cibule 1 ks
  • česnek 2-3 stroužky
  • koření (červená paprika, grilovací koření, pepř) 1 lžíce
  • čínská směs 1/2 lžíce
  • sójová a worcesterová omáčka 1-2 lžíce
  • Solamyl 1 lžíce
  • sůl 2 lžičky
  • brambory 1 kg
  • paprika
  • rajče
  • okurka
  • cibule
  • zelená petrželová nať

Maso nakrájíme na hrubší plátky tak, ať se dá plátek ještě rozříznout uprostřed. Trošku naklepeme. Než plátek okořeníme, pomažeme dijonskou hořčicí. Poté okořeníme ze všech stran pepřem, solí, červenou paprikou, grilovacím kořením, čínská směs. Dovnitř plátku vložíme jeden plátek slaniny a kousek sýra. Plátek si vložíme na rozehřátou pánev a restujeme z obou stran, trošku podléváme vodou a dusíme doměkka, přidáváme postupně worcestrovou a sójovou omáčku. Až maso změkne, vyndáme na talíř a do šťávy, kterou nám maso pustilo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a stroužek česneku, necháme tak 5 minut povařit a zahustíme Solamylem. Když máme hotovo, omáčku pasírujeme přes síto, ať je hladká.

Šťouchané brambory si připravíme tak, že si brambory oloupeme a dáme vařit do hrnce s vodou a solí asi tak na 20–30 minut. Mezitím si připravíme červenou cibuli a slaninu nakrájenou na kostky a restujeme na oleji dozlatova. Brambory si pak pomačkáme a přidáme orestovanou cibuli a slaninu. Dozdobíme cibulí zelenou a petrželovou natí. Nakonec ozdobíme talíř nakrájenou zeleninou (paprika, okurka, rajče atd.), jak je libo.

Zdroj: Pašerácká kotleta se šťouchanými brambory a oblohou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/paseracka-kotleta-se-stouchanymi-brambory-oblohou  [On-line 20.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.