- 400 g těstovin rigatoni
- 0,5 kg rajčatového protlaku
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lilky
- slunečnicový olej na smažení
- 120 g solené tvrdé ricotty
- pár lístků bazalky
- olej extra virgin
- sůl, pepř
Těstoviny uvaříme v osolené vodě.
Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, osolíme a necháme stranou, až se odpaří přebytečná voda. Poté plátky lehce obalíme v mouce a osmažíme na slunečnicovém oleji do zlatova. Zvlášť v pánvi orestujeme na olivovém oleji rukou rozmáčknutý česnek a cibulku nakrájenou na jemno. Česnek odstraníme, do pánve přidáme rajčatový protlak a nakrájený osmažený lilek. Necháme chvilku povařit a smícháme s uvařenými těstovinami. Na závěr těstoviny posypeme strouhaným sýrem, zakápneme olivovým olejem a ozdobíme lístky bazalky.
Zdroj: http://www.makro.cz/index.php?page_id=694&u=342 S Italem v kuchyni
Poslední tip, trik či komentář