reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pasta al forno – k vínu Valpolicella Classico ze sklepů „Bussola pincészet”

4 porce

  • 35 dkg penne těstovin
  • 25 dkg mletého telecího masa
  • 10 dkg sušených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 větší mrkev
  • 2 celery
  • 2 dl smetany
  • 15 dkg sýra asiago
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 1 dl vína Valpolicella Classico
  • po 1 snítce tymiánu a rozmarýnu

Nasekáme cibuli a napůl ji osmahneme na olivovém oleji. Potom přihodíme nadrobno nakrájenou mrkev a celer. Přidáme rozetřený česnek a vše zalijeme malým množstvím vína Valpolicella Classico.

Až se alkohol odpaří, vhodíme na kousky nakrájená sušená rajčata a do směsi přimícháme mleté maso. Po dobu 3-4 minut necháme osmahnout, potom přidáme bylinky, osolíme, opepříme, podlijeme masovým vývarem, případně vodou. 20 minut povaříme a potom vlijeme smetanu.

Těstoviny uvaříme v hojném množství osolené vroucí vody, scedíme a část jich přesypeme na pekáč vymazaný olejem. Na těstoviny položíme vrstvu masového ragú a nastrouháme sýr. Potom opět položíme vrstvu těstovin, na to masovou směs a další porci sýra. Vrstvení zakončíme těstovinami a nastrouhaným sýrem.

Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 170-180 °C a pokrm necháme 15-20 minut zapéct. Podáváme se zbylou masovou směsí a sýrem.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3617

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.