4 porce
- 35 dkg penne těstovin
- 25 dkg mletého telecího masa
- 10 dkg sušených rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 větší mrkev
- 2 celery
- 2 dl smetany
- 15 dkg sýra asiago
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 1 dl vína Valpolicella Classico
- po 1 snítce tymiánu a rozmarýnu
Nasekáme cibuli a napůl ji osmahneme na olivovém oleji. Potom přihodíme nadrobno nakrájenou mrkev a celer. Přidáme rozetřený česnek a vše zalijeme malým množstvím vína Valpolicella Classico.
Až se alkohol odpaří, vhodíme na kousky nakrájená sušená rajčata a do směsi přimícháme mleté maso. Po dobu 3-4 minut necháme osmahnout, potom přidáme bylinky, osolíme, opepříme, podlijeme masovým vývarem, případně vodou. 20 minut povaříme a potom vlijeme smetanu.
Těstoviny uvaříme v hojném množství osolené vroucí vody, scedíme a část jich přesypeme na pekáč vymazaný olejem. Na těstoviny položíme vrstvu masového ragú a nastrouháme sýr. Potom opět položíme vrstvu těstovin, na to masovou směs a další porci sýra. Vrstvení zakončíme těstovinami a nastrouhaným sýrem.
Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 170-180 °C a pokrm necháme 15-20 minut zapéct. Podáváme se zbylou masovou směsí a sýrem.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3617
Poslední tip, trik či komentář