Ingredience
- kachní játra 1 balení
- syrové sádlo 1 balení
- šalotka 1 kus
- koňak 40 ml
- parmská šunka 1 dávka
Sádlo nakrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce. Když sádlo zesklovatí, přidáme nakrájenou šalotku, kterou necháme také zesklovatět.
Poté přidáme kachní játra a necháme je dusit pod pokličkou. Přilijeme panák koňaku, necháme vypařit alkohol a ponorným mixérem vše rozmixujeme.
Směs poté nalíváme do vybraných formiček, které jsme vyložili šunkou a necháme vychladit. Vyklopíme na jednotlivé talířky, obložíme a podáváme s pečivem, které můžeme rozpéct, aby zůstalo krásně křupavé.
Zdroj: Paštika pana Fialky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-pana-fialky [On-line 20.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář