Ingredience
- 1 kg pečeného pastináku
- 1 větší cibule
- 50 g másla
- Drůbeží vývar
- Sůl
- Pepř
- 100 g bílé čokolády
- 200 ml smetany ke šlehání
- Limetková šťáva
- Jarní cibulka
- Chilli paprička
- Krutony z bílého chleba
Pastinák oškrábeme, nakrájíme, dáme na plech, pokapeme olejem a osolíme. V troubě ho opečeme 20 minut při 180 stupních.
Ve dvou pánvích si rozehřejeme máslo. V jedné pánvi orestujeme krutony z bílého chleba, ve druhé orestujeme cibuli, dokud nezesklovatí. K cibulce přidáme pastinák, po chvilce přidáme šťávu z limety a přilijeme vývar. Vše přivedeme k varu a povaříme 20 minut. Přidáme smetanu a čokoládu. Nakonec polévku rozmixujeme.
Na talíři polévku posypeme krutony a ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a chilli.
Zdroj: Pastináková polévka s bílou čokoládou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2427-pastinakova-polevka-s-bilou-cokoladou/ [On-line 07.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář