reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pastrami

4−6 porcí

  • 400 g hovězího pupku
  • směs koření (semínka koriandru a hořčice, nové koření, bobkový list, mletý zázvor, chilli paprička, paprika sladká mletá)
  • sůl
  • olej

Hovězí pupek naporcujeme na čtyři plátky, osolíme, promneme se směsí nadrceného koření a s olejem, necháme odležet.

Na rozpálené pánvi opékáme maso z obou stran dorůžova. Na středu by mělo zůstat šťavnaté. Maso krájíme na tenké plátky, podáváme na briošce s remuládou a okurkovým relishem – postupy přípravy viz níže.

Remuláda

  • 1 vejce vařené natvrdo
  • 1 kyselá okurka
  • 2 ančovičky
  • 4 ks kaparů (bobule se stopkou)
  • snítka estragonu
  • 1 lžíce pažitky
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 4 vrchovaté lžíce majonézy
  • mletý pepř
  • sůl

Vejce nahrubo nasekáme, nadrobno nakrájíme okurku, ančovičky, kapary, estragon, pažitku a vše smícháme s dijonskou hořčicí, majonézou, ochutíme mletým pepřem a solí.

Okurkový relish

  • 2 větší kyselé okurky
  • ¼ cibule
  • 8 malých nakládaných cibulek
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl

Okurky, cibuli a cibulky nakrájíme nadrobno, smícháme s hořčicí, trošku osolíme.

Briošky

dávka na cca 8 porcí

  • 10 g droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 250 ml mléka
  • 125 g másla
  • 1 vejce
  • 500 g hladké mouky
  • špetka kypřicího prášku
  • sůl
  • žloutek na pomazání

Droždí rozmícháme s cukrem, přilijeme trochu vlažného mléka, zaprášíme moukou a necháme vyběhnout kvásek (ale není to nutné). Poté smícháme s přepuštěným máslem, vejcem, prosátou moukou, kypřicím práškem a solí. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy. Necháme kynout hodinu, během kynutí promísíme. Těsto rovnoměrně rozprostřeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem nebo vymazaného máslem a vysypaného moukou, necháme 15 minut vykynout, pomažeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 20−30 minut.

Po upečení necháme zchladnout a krájíme na čtverce nebo obdélníky.

Zdroj: Pastrami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1680-pastrami/  [On-line 12.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.