- bílek 6 kusů
- cukr 270 g
- škrob 2 lžičky
- ocet 1 lžička
- vanilkový extrakt 0.5 lžičky
- smetana na šlehání 600 ml
- ovoce dle chuti (banán, jahody, kiwi, borůvky, třešně)
Troubu předehřejeme na 120 °C. Na plochý talíř dáme pečicí papír, potřeme ho máslem a posypeme škrobem. Bílky šleháme do ztuhnutí. Postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nerozpustí. Vmícháme škrob, ocet a vanilkový extrakt.
Připravenou hmotu dáme na talíř. Pečeme hodinu a půl. Poté vypneme troubu, dvířka pootevřeme a necháme moučník pomalu vychladnout. Pavlova se trochu propadne a popraská, ale to je v pořádku. Povrch bohatě ozdobíme ušlehanou smetanou a pokrájeným ovocem. Měly by se střídat chuťově neutrální a kyselé plody.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pavlova [On-line 29.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář