reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pavlova s citronovým krémem a ovocem

Suroviny

  • velké bílky pokojové teploty 4 ks
  • cukr krupice 200 g
  • vanilkový extrakt 1/2 lžičky
  • ocet 1 lžička

Citronový krém:

  • šťáva ze 2-3 citronů
  • žloutek 4 ks
  • třtinový cukr 70 g
  • máslo 50 g
  • kůra ze 2 bio citronů

Omáčka z ovoce:

  • čerstvé nebo mražené ovoce
  • třtinový cukr
  • vanilkový extrakt 1/2 lžičky
  • kukuřičný škrob 1 lžička

Pusinky: troubu předehřejte na 130 stupňů, plech vyložte pečicím papírem. Bílky začněte šlehat na nižší otáčky, než se vytvoří lehká bílá pěna. Zvyšte otáčky na střední výkon a začněte po lžičkách přisypávat cukru, hezky pozvolna. Každou lžičku cukru nechte pořádně zašlehat. Dejte otáčky na maximum a vyšlehejte do pevného sněhu. Stěrkou vmíchejte vanilkový extrakt, ocet a dobře promíchejte. Sněhové mističky můžete vytvořit jen lžící, já jsem jich z této dávky udělala šest větších. V každé z nich udělejte důlek, dostatečně velký pro ovoce a smetanu. Pokud chcete mít mističky pravidelné, můžete použít sáček a zdobící trubičku. Dejte péct do vyhřáté trouby asi na hodinu, pak troubu vypněte a nechte v uzavřené troubě zcela vychladnout, klidně i přes noc. Pak mističky opatrně sloupněte z pečicího papíru.

Citronový krém: citrony dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Opatrně, abyste nastrouhali jen tu žlutou, ne bílou. Smíchejte všechny ingredience a ve vodní lázni za občasného míchání zahřívejte tak dlouho, dokud nezhoustne do konzistence husté kaše. Takto čerstvý krém, můžete hned použít, nebo uzavřený uskladnit v lednici až dva týdny.

Omáčka z malin nebo jiného ovoce: ovoce přivedeme k varu s troškou vody a případně i sherry, rozvaříme ho a přidáme cukr podle kyselosti ovoce a vanilkovou esenci. Přidáme lžičku škrobu a 5 minut provaříme.

Zdroj: Pavlova s citronovým krémem a ovocem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pavlova-s-citronovym-kremem-ovocem  [On-line 13.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.