reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí líčka na červeném víně s kaší

Suroviny

  • telecí nebo hovězí líčka 1 kg
  • rostlinný olej
  • kořenová zelenina 250 g
  • cibule 2 ks
  • červené víno 250 ml
  • vývar 300 ml

Bramborová kaše:

  • brambory 1 kg
  • smetana
  • mléko
  • sůl
  • pepř
  • muškátový květ

Nakrájíme najemno cibuli, petržel a mrkev, maso v rámci možností očistíme a odblaníme. Nakrájíme na větší kousky (cca 100–200 g). Maso na pánvi na oleji zprudka opečeme, vyjmeme a ve výpeku osmahneme i cibuli a zeleninu. Maso osolíme, opepříme a s kořenovou zeleninou, cibulí a vývarem a vínem dusíme ve větším hrnci pod pokličkou zvolna asi 3 hodiny, nebo lépe v troubě.

Když je maso měkké, až se rozpadá, dáme ho stranou, šťávu přecedíme do menšího hrnce, a pokud je to nutné, trochu zredukujeme.

Nakonec vmícháme kousky chladného másla. Na kaši uvaříme bramborydoměkka, scedíme a rozšťoucháme. Vmícháme ohřátou smetanu a nakonec po částech máslo.

Zdroj: Hovězí líčka na červeném víně s kaší; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-licka-na-cervenem-vine-s-kasi  [On-line 13.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.