reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená chobotnice na víně

Ingredience

  • větší chobotnice 2 kusy
  • rajčata 5 kusů
  • brambory 1 kg
  • kapusta 5 lístků
  • hlavička česneku 1 kus
  • cibule 1 kus
  • olivový olej 1 dávka
  • zelená petržel 1 dávka
  • bílé suché víno 200 ml
  • sůl a pepř 1 špetka

Do pekáče dáme olej, vložíme chobotnici, kolem ní naklademe polovičky brambor a čtvrtky cibule, listy kapusty, přikryjeme a vložíme do trouby rozehřáté na 180 stupňů a pečeme přibližně hodinu a půl. Čtvrt hodiny před koncem sundáme poklici, vlijeme víno, posypeme nadrobno nasekaným česnekem, opepříme a zapékáme. Nakrájenou chobotnici i s ingrediencemi poléváme vzniklou šťávou a podáváme s brambory a zeleninou.

Zdroj: Pečená chobotnice na víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-chobotnice-na-vine [On-line 11.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.