Ingredience
- větší chobotnice 2 kusy
- rajčata 5 kusů
- brambory 1 kg
- kapusta 5 lístků
- hlavička česneku 1 kus
- cibule 1 kus
- olivový olej 1 dávka
- zelená petržel 1 dávka
- bílé suché víno 200 ml
- sůl a pepř 1 špetka
Do pekáče dáme olej, vložíme chobotnici, kolem ní naklademe polovičky brambor a čtvrtky cibule, listy kapusty, přikryjeme a vložíme do trouby rozehřáté na 180 stupňů a pečeme přibližně hodinu a půl. Čtvrt hodiny před koncem sundáme poklici, vlijeme víno, posypeme nadrobno nasekaným česnekem, opepříme a zapékáme. Nakrájenou chobotnici i s ingrediencemi poléváme vzniklou šťávou a podáváme s brambory a zeleninou.
Zdroj: Pečená chobotnice na víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-chobotnice-na-vine [On-line 11.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář