reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí vývar, játrové knedlíčky

Ingredience

  • kuřecí droby nebo křídla 400 g
  • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 200 g
  • cibule 1 kus
  • nové koření 3 kuličky

játrové knedlíčky:

  • drůbeží játra 250 g
  • strouhanka 200 g
  • mléko 50 ml
  • žloutky 4 kusy
  • nasekaná petrželka 1 lžíce
  • sušená majoránka 2 lžičky
  • česnek 3 stroužky
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Kuřecí maso, polovinu celeru, dvě mrkve, jednu petržel, cibuli, petrželku a koření dejte do 1,5 litru studené vody, přiveďte k varu a nechte mírně probublávat asi hodinu.

2. Mezitím si připravte knedlíčky: kuřecí játra a prsíčka rozmixujte, přidejte strouhanku namočenou v mléce, osolte, opepřete, přidejte žloutky, petrželku, majoránku a prolisovaný česnek. Promíchejte a nechte chvíli odležet.

3. Vývar proceďte, uvařenou zeleninu vyhoďte. Polévku vraťte zpět na oheň a přiveďte k varu. Čerstvou mrkev, celer a petržel pokrájejte na drobné kostičky a vhoďte do vývaru. Pomocí dvou lžiček tvarujte z játrové hmoty malé nočky a vařte je v polévce, dokud nevyplavou; stačit by mělo pět minut. Oberte kuřecí maso a vraťte je do polévky, kterou dochuťte solí a pepřem a nakonec do ní přidejte posekanou čerstvou petrželku.

Zdroj: Domácí vývar, játrové knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-vyvar-jatrove-knedlicky [On-line 11.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.