Suroviny:
- husí prsa
- špek
- cibule, česnek
- červené a bílé předvařené fazolesůl, kmín, majoránka, pepřsádlohusí výpek
- karamelové cibulky a houby
- ozdoba – nakládaná okurka a kapie
Husí prsa prosolíme, okmínujeme, dáme do pekáče na sádlo, podlijeme vodou. Pečeme na 200°C, poté stáhneme na 150°C celkem asi 2 hodiny. Na sádle opečeme slaninu, cibulku, česnek, červené a bílé fazole, přidáme sůl, kmín, pepř, majoránku a husí výpek. Upečená prsa podáváme se směsí fazolek, ozdobíme zkaramelizovanými houbami a cibulkami, okurkou a kapií. Přelijeme výpekem.
Zdroj: Pečená husí prsa dle hraběte Harracha; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 06.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář