reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená kačena, cuketové zelí a domácí knedlík

Suroviny

  • kachna z domácího chovu 2 ks
  • vepřové sádlo 2 lžíce
  • sůl
  • kmín
  • Cuketové zelí
  • větší cuketa 2 ks
  • kmín
  • sůl
  • ocet
  • cukr 1 hrst
  • hladká mouka na poprášení
  • cibule 1 ks

Domácí knedlík

  • polohrubá mouka 500 g
  • droždí 1 kostka
  • mléko 250 ml
  • sůl
  • cukr

Kachny opláchneme, řádně osolíme zevnitř i zvenku (když je čas, tak je necháme odležet přes noc v lednici, maso je pak křehčí). Osolené kachny dáme na plech, přidáme vepřové sádlo, podlijeme trochou vody, přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů přes dvě hodiny. Ke konci pečení odklopíme, aby se na povrchu udělala kůrčička a kachny byly na povrchu křupavé.
Cuketové zelí: Cukety nastrouháme nahrubo, dáme vařit do menšího množství vody, dochutíme solí, kmínem, octem a cukrem, vaříme (dusíme) asi 20 minut. Vedle na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a přidáme do cuketového zelí.
Domácí knedlík: Do mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a uděláme kvásek. Do mouky uděláme důlek, do kterého vklepneme vajíčko, přidáme sůl, kvásek a zpracujeme v těsto, necháme kynout na teplém místě 30 minut. Poté zpracujeme šišky a opět necháme kynout dalších 20 minut. Vykynuté šišky vaříme v páře přibližně 20 minut, po uvaření propícháme špejlí a potřeme olejem, aby neoschly.

Zdroj: Pečená kačena, cuketové zelí a domácí knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-kacena-cuketove-zeli-domaci-knedlik  [On-line 02.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.