reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená kachna se zelím a domácími knedlíky

Suroviny

  • kachna 2 ks
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • kysané bílé zelí 1 balení
  • červené zelí 1 hlávka
  • cukr 1 špetka
  • nové koření 4 kuličky
  • hrubá mouka
  • mléko 1 hrnek
  • houska 3–4 ks
  • vejce 3 ks
  • kus másla
  • kypřicí prášek 1/2 sáčku

Kachny omyjeme, rozpůlíme, osolíme a opepříme z obou stran a vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme při 180 stupních asi dvě hodiny.

Kyselé zelí vložíme do hrnce, osolíme a necháme povařit doměkka. Červené hlávkové zelí nakrájíme nadrobno a vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme trochu kmínu a nového koření a necháme podusit doměkka. Potom červené i bílé zelí zahustíme jíškou a červené zelí dochutíme cukrem a octem.

Hrnkový knedlík: Do mísy dáme hrnek mléka, nakrájíme den staré housky na kostičky a přidáme k mléku, poté přidáme mouku a tři žloutky, kypřicí prášek a smícháme. Z bílků ušleháme sníh, který nakonec vmícháme do těsta. Poměrně řídkou směs poté vložíme do hrnků, které dobře vymažeme máslem (sádlem) a i s hrnky vložíme do vroucí vody a vaříme dvacet minut.

Zdroj: Pečená kachna se zelím a domácími knedlíky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-kachna-se-zelim-domacimi-knedliky  [On-line 04.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.