Ingredience:
- 200 g kachních jater
- 100 g kachního sádla
- 50 g jarní cibulky
- 50 g pražených dýňových semínek
- 2 cl koňaku
- 2 cl portského vína
- 1 snítka tymiánu
- 2 stroužky česneku
- směs perníkového koření
- mletý pepř
- sůl
Na půl dávce kachního sádla opečeme nakrájenou cibulku s nasekaným česnekem, na závěr přidáme dýňová semínka.
Na druhé polovině sádla opečeme očištěná a nakrájená játra, ochutíme tymiánem a perníkovým kořením, zastříkneme koňakem, portským vínem a podusíme. Ochutíme pepřem a solí. Necháme zchladnout, rozmixujeme a smícháme s cibulovým základem.
Zdroj: Pečená kachní játra s cibulkou a dýňovým semínkem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1503-pecena-kachni-jatra-s-cibulkou-a-dynovym-seminkem/ [On-line 01.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář