- 6x králičí stehno (můžeme přidat i kousek vepřového masa – plecko, bůček)
- 200 g anglické slaniny
- česnek, cibule (podle chuti)
- 1 ½ polévkové lžíce drceného čerstvého rozmarýnu
- kousek zázvoru, sůl (opatrně), pepř, trocha česnekového gril. koření
- drůbeží vývar (může být i z kostky), trocha sójové omáčky a olivový olej
Stehna prošpikujeme slaninou a česnekem. Rozmarýn jemně nasekáme nebo rozdrtíme v hmoždíři. Zázvor a zbytek česneku i anglické slaniny nakrájíme najemno. Vše dáme do mísy, rukama pořádně promícháme a vložíme do pekáčku. Podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání asi 1–1 ½ hod.
Brambory Istanbul: Brambory oloupeme a uvaříme. Promícháme je s máslem a petrželkou. Na talíři je sypeme podle chuti balkánským sýrem.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-kralici-stehna
Poslední tip, trik či komentář