- králičí stehýnka
- máslo
- česnek
Knedlíky
- 400 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 2 dl mléka
- 3 žemle
- 10 g droždí
- ocet
Stehýnka nejlépe den předem naložíme, a to tak, že je nasolíme, zalijeme rozpuštěným vychladlým máslem a poté naplníme česnekem. Do stehen uděláme nožem dírky, do kterých česnek napěchujeme. Stehna zlehka okmínujeme a v troubě pod pokličkou pečeme asi hodinu a půl doměkka. Asi půl hodinky před dopečením pokličku odkryjeme a necháme dopéct.
Při přípravě knedlíků nejdříve vyrobíme kvásek ze tří lžic mléka a droždí. Poté přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto, které je vláčné a nelepí se na stěny. Necháme vykynout asi hodinu a půl a vytvarujeme knedlíky, které vaříme asi 9 minut z každé strany.
Zelí nakrájíme na malé kousky a dusíme na zpěněné cibulce. Osolíme, přidáme trochu kmínu. Před koncem zakápneme pěti lžícemi octa a dle chuti zasypeme zlehka cukrem. Dusíme doměkka.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-kralici-stehynka [19.12.2010]
Poslední tip, trik či komentář