Ingredience
- vepřová krkovice 2 kg
- cibule 3 kusy
- česnek 3 stroužky
- kmín 1 dávka
- sůl 1 špetka
- pepř mletý 1 špetka
- hladká mouka 1 lžíce
- brambory 1 kg
- cibule 1 kus
1. Plátky vepřové krkovice osolíme, opepříme, pokmínujeme a potřeme prolisovaným česnekem.
2. Pekáč vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka a vložíme maso, které podlijeme vodou a pečeme při 180 stupních. Při pečení podléváme podle potřeby a při dopékání odklopíme, aby se na mase udělala kůrčička.
3. Vypečenou cibuli s výpekem dále pražíme až na tuk a následně vyrobíme šťávu. Přidáme asi lžíci hladké mouky, kterou za stálého míchání pražíme do hněda. Zalijeme studenou vodou a prošleháme metlou. Vaříme minimálně 20 minut a dle potřeby postupně doléváme vodu.
4. Brambory uvaříme a rozšťoucháme, přidáme orestovanou cibulku a podáváme se šťávou z masa.
Zdroj: Pečená krkovice; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-krkovice [On-line 19.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář