reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená krkovice

Ingredience:

  • 750 g vepřové krkovice
  • 2 větší cibule

Ingredience – marináda:

  • hořčice
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • bylinky dle chuti
  • olej

Ingredience – příloha:

  • nové brambory
  • jarní cibulka
  • libeček
  • máslo
  • sůl

Krkovici si omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky.V misce si smícháme hořčici, olej, česnek, pepř, sůl a bylinky. Marinádu naneseme na maso a dáme do lednice marinovat minimálně na hodinu.Rozehřejeme troubu na 150 °C, do pekáče dáme nakrájenou cibuli, položíme na ni maso a podlijeme trochou vody, přikryjeme druhým pekáčem a dáme péct.Maso kontrolujeme každých 30 minut a podle potřeby podléváme nebo obracíme. Za cca 1,5 hodiny sundáme vrchní pekáč a dáme ještě na půl hodiny dopéct, aby se vytvořila kůrčička. Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Na másle zpěníme nahrubo nakrájenou jarní cibulku a pár lístků libečku. Přidáme do uvařených brambor a zamícháme.

Zdroj: Pečená krkovice; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-krkovice-0  [On-line 12.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.