Ingredience:
- 750 g vepřové krkovice
- 2 větší cibule
Ingredience – marináda:
- hořčice
- sůl
- pepř
- česnek
- bylinky dle chuti
- olej
Ingredience – příloha:
- nové brambory
- jarní cibulka
- libeček
- máslo
- sůl
Krkovici si omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky.V misce si smícháme hořčici, olej, česnek, pepř, sůl a bylinky. Marinádu naneseme na maso a dáme do lednice marinovat minimálně na hodinu.Rozehřejeme troubu na 150 °C, do pekáče dáme nakrájenou cibuli, položíme na ni maso a podlijeme trochou vody, přikryjeme druhým pekáčem a dáme péct.Maso kontrolujeme každých 30 minut a podle potřeby podléváme nebo obracíme. Za cca 1,5 hodiny sundáme vrchní pekáč a dáme ještě na půl hodiny dopéct, aby se vytvořila kůrčička. Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Na másle zpěníme nahrubo nakrájenou jarní cibulku a pár lístků libečku. Přidáme do uvařených brambor a zamícháme.
Zdroj: Pečená krkovice; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-krkovice-0 [On-line 12.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář