6 porcí
- 1 kg krkovice bez kosti vcelku
- 100 g strouhanky
- 125 g másla
- 3 hrsti sekaných čerstvých bylinek
- špetka sladké papriky
- mletý pepř
- sůl
- voda na podlití
Strouhanku nasucho opražíme. Změklé máslo smícháme se strouhankou, bylinkami, sladkou paprikou a solí. Maso rozdělíme na dvě půlkilové části, podélně je rozřízneme a naplníme strouhankovou směsí, svážeme provázkem, osolíme a opepříme. Maso vložíme na pekáč a pečeme
v rozpálené troubě na 175 °C asi 40 minut dokřupava. Z pečeného masa odstraníme provázek a krájíme je na plátky. Podáváme například s níže uvedenými přílohami či s tím, co máme rádi.
Třešňová omáčka
- 2 cibule
- 60 g másla
- 300 g čerstvých nebo mražených vypeckovaných třešní
- střik třešňovice
- 150 ml silného hovězího vývaru
- 1−2 lžíce hrubozrnné hořčice
- sůl
Cibuli nakrájíme na tenké klínky, osmahneme na másle dosklovata, vmícháme třešně, podlijeme trochou hovězího vývaru, vmícháme hořčici a zastříkneme višňovicí.
Fazole nakyselo
- 240 g vařených fazolí
- vinný ocet
- bílý mletý pepř
- sůl
Uvařené a cezené fazole ochutíme vinným octem, bílým pepřem a solí.
Zdroj: Pečená krkovice rolovaná s bylinkovou strouhankou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1803-pecena-krkovice-rolovana-s-bylinkovou-strouhankou/ [On-line 22.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář