- krkovice 1 kg
- brambory 1 kg
- mražená zeleninová směs 1 sáček
- čerstvý rozmarýn 1 snítka
- pepř 1 špetka
- sůl 0.5 lžičky
- olej na smažení 1 dávka
- drcený kmín 1 špetka
- koření na vepřovou krkovici 1 špetka
Vepřové maso bez kosti nakrájíme na plátky, okořeníme, přidáme čerstvý rozmarýn a dáme péct na 180 °C stupňů do trouby. Brambory si předvaříme v osolené vodě, naporcujeme a dopečeme je v troubě, nebo vystydlé opečeme na oleji na pánvi. Zeleninu podusíme na másle a podáváme ji k masu a bramborům. Také ji můžeme jen uvařit na páře a omastit máslem.
Zdroj: Pečená krkovice s rozmarýnem, dušená zelenina, opékaný brambort; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-krkovice-s-rozmarynem [On-line 5.6.2012]
Poslední tip, trik či komentář