reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená krkovice

Ingredience

  • vepřová krkovice 2 kg
  • cibule 3 kusy
  • česnek 3 stroužky
  • kmín 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • pepř mletý 1 špetka
  • hladká mouka 1 lžíce
  • brambory 1 kg
  • cibule 1 kus

1. Plátky vepřové krkovice osolíme, opepříme, pokmínujeme a potřeme prolisovaným česnekem.

2. Pekáč vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka a vložíme maso, které podlijeme vodou a pečeme při 180 stupních. Při pečení podléváme podle potřeby a při dopékání odklopíme, aby se na mase udělala kůrčička.

3. Vypečenou cibuli s výpekem dále pražíme až na tuk a následně vyrobíme šťávu. Přidáme asi lžíci hladké mouky, kterou za stálého míchání pražíme do hněda. Zalijeme studenou vodou a prošleháme metlou. Vaříme minimálně 20 minut a dle potřeby postupně doléváme vodu.

4. Brambory uvaříme a rozšťoucháme, přidáme orestovanou cibulku a podáváme se šťávou z masa.

Zdroj: Pečená krkovice; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-krkovice [On-line 19.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.