reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená krkovička, karlovarský knedlík

Ingredience

Knedlík:

  • 5-7 housek,
  • 200 ml mléka,
  • 2-3 vejce,
  • zelená petržel
  • hrubá mouka dle potřeby
  • sůl, pepř

Červené zelí:

  • 1 větší sklenice červeného zelí,
  • olej nebo lžíce sádla,
  • cukr dle chuti,
  • 1 cibule,
  • kmín,
  • 1 bobkový list,
  • sůl

Pečená krkovička:

  • 5 plátků vepřové krkovice,
  • 1-2 cibule,
  • 3 stroužky česneku,
  • olej,
  • drcený kmín,
  • troška grilovacího koření,
  • pepř a sůl

1. Knedlík: Housky nakrájíme na kostičky a necháme chvilku proschnout. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, z bílků si se špetkou soli ušleháme pevný sníh. K houskám přidáme mléko, sůl, pepř, pokrájenou zelenou petržel, žloutky a promícháme, v případě potřeby přidáme hrst mouky. Na závěr přidáme sníh ušlehaný z bílků a lehce promícháme. Z hmoty tvarujeme knedlíky, které vaříme v kuchyňské folii.

2. Červené sterilované zelí vyklopíme ze sklenice a trochu překrájíme. Na omastku orestujeme cibuli, přidáme zelí a chvíli podusíme, až je zelí měkké a bez tekutiny. Dochutíme, dosladíme, okyselíme dle vlastní chuti.

3. Plátky vepřové krkovice rozklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji, chvilku podusíme a měkké maso vyjmeme. Na pánvi orestujeme cibuli do hněda, vrátíme maso, dochutíme kořením a česnekem a podáváme s přílohami.

Zdroj: Pečená krkovička, karlovarský knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-krkovicka-karlovarsky-knedlik [On-line 04.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.