reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená krůta

Ingredience

  • krůtí maso 1500 g
  • kmín 1 špetka
  • červené zelí 1 hlávka
  • bílé zelí 1 hlávka
  • olej nebo sádlo 20 g
  • cibule 50 g
  • hladká mouka 10 g
  • cukr 20 g
  • ocet 10 ml
  • sůl 1 špetka

houskový knedlík:

  • hrubá mouka 500 g
  • žemle 100 g
  • žloutek 1 kus
  • mléko 100 ml
  • kvasnice 3 g
  • sůl 1 špetka

bramborový knedlík:

  • brambory 500 g
  • hrubá mouka 50 g
  • krupice 50 g
  • vejce 1 kus
  • sůl 1 špetka

1. Krůtí porce omyjeme, odblaníme, posolíme, pokmínujeme a dáme je na troše oleje nebo másla péct do trouby. Občas podlijeme a zkontrolujeme. Zatímco se maso peče, uděláme si dva druhy knedlíků a dva druhy zelí.

2. Oba hlávky červeného i bílého zelí si kromě košťáli, který vyhodíme, nakrájíme a dáme vařit do okmínované a osolené vody. Vedle si uděláme cibulovou jíšku, a když je zelí měkké, tak je zahustíme. Dochutíme cukrem, octem a solí, jak to máme rádi.

3. Z uvedených surovin na knedlíky si smícháme těsto, které necháme vykynout. Po hodině vytvoříme jednu nebo dvě šišky, které vaříme v lehce osolené vodě, nebo o něco déle na páře.

4. Půl kila brambor si uvaříme nejlépe den předem. Brambory nastrouháme nebo protlačíme a z mouky, krupice a vejce uděláme bramborové těsto, které by nemělo dlouho stát, jinak zřídne. Uhněteme šišku, kterou vaříme dvacet minut. Podáváme s krůtí pečínkou, barevným zelím a vypečenou šťávou.

Zdroj: Pečená krůta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-kruta [On-line 04.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.