Suroviny:
- 1 kg kuřecích křidélek
- čerstvé bylinky – tymián, rozmarýn, estragon, koriandr
- sůl
- lilek
- olej
- lehký čerstvý salát
Dresink: smetana, česnek, cukr
Marináda 1) jogurt, chilli, masala, česnek, červená feferonka
Marináda 2) jogurt, sójová omáčka, ústřicová omáčka, zelené feferonky
Marináda 3) jogurt, kari, kurkuma, česnek, sůl, cukr
Omáčka 1) majonéza, chilli paprička, česnek, pepř, rajský protlak
Omáčka 2) majonéza, tmavá japonská sójová omáčka, sůl
Omáčka 3) majonéza, kari, sůl, indický šafrán, zázvor
Kuřecí křídla povaříme v osolené vodě, vyndáme. Rozdělíme na třetiny a vložíme do marinád.
Dáme na plech, oddělíme jednotlivé druhy pokrájeným lilkem, zakápneme olejem a pečeme v troubě na 250°C, později stáheme na 85°C a dopečeme 20 minut.
Podáváme se 3 druhy omáček a lehkým salátem se smetanovo-česnekovým dresinkem.
Zdroj: PEČENÁ KUŘECÍ KŘIDÉLKA SE SALÁTEM A DRESINKEM; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 07.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář