Ingredience
- kuřecí prsa 1 kg
- jasmínová rýže 500 g
- oloupaný pomeranč, pokrájený na kolečka 1 kus
na remuládu:
- pomerančová šťáva z jednoho pomeranče 1 dávka
- sójová omáčka 1 dávka
- chilli dle chuti 1 dávka
- nastrouhaný kousek čerstvého zázvoru 1 dávka
- sezamový olej 1 dávka
- med 1 dávka
- sůl 1 špetka
- solamyl 1 dávka
na salát z červené čekanky:
- červená čekanka 5 kusů
- zelená jablka 3 kusy
- máslo 1 lžička
- olivový olej 1 dávka
- ocet balzamiko 1 dávka
- dijonská hořčice 1 lžička
- med 1 lžička
- trocha citronové šťávy 1 dávka
1. Kuřecí prsa jemně naklepeme a osolíme.Remuládu uděláme smícháním všech surovin a i s marinádou pečeme 20 minut. Na závěr na prsa položíme plátky pomeranče a už jen krátce prohřejeme.
2. Uvaříme jasmínovou rýži dle návodu.
3. Čekanky na salát opereme, osušíme a listy rozložíme na talířky.
4. Připravíme si dresink: Rozšleháme olivový olej, ocet balsamiko,dijonskou hořčici, sůl a pepř do hladké emulze. Zálivkou polijeme čekanky.
5. Zelená jablka očistíme od jader, ale neloupeme. Kousky jablek osmažíme na pánvi s kouskem másla, lžičkou medu a pár kapkami citronové šťávy. Lískové oříšky opražíme na pánvi a v utěrce vydrolíme slupky.Trochu je podrtíme. Na čekankové listy položíme osmažená jablka a posypeme je kousky oříšků.
Zdroj: Pečená kuřecí prsa v marinádě; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-kureci-prsa-v-marinade [On-line 04.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář