reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená kuřecí prsa v marinádě

Ingredience

  • kuřecí prsa 1 kg
  • jasmínová rýže 500 g
  • oloupaný pomeranč, pokrájený na kolečka 1 kus

na remuládu:

  • pomerančová šťáva z jednoho pomeranče 1 dávka
  • sójová omáčka 1 dávka
  • chilli dle chuti 1 dávka
  • nastrouhaný kousek čerstvého zázvoru 1 dávka
  • sezamový olej 1 dávka
  • med 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • solamyl 1 dávka

na salát z červené čekanky:

  • červená čekanka 5 kusů
  • zelená jablka 3 kusy
  • máslo 1 lžička
  • olivový olej 1 dávka
  • ocet balzamiko 1 dávka
  • dijonská hořčice 1 lžička
  • med 1 lžička
  • trocha citronové šťávy 1 dávka

1. Kuřecí prsa jemně naklepeme a osolíme.Remuládu uděláme smícháním všech surovin a i s marinádou pečeme 20 minut. Na závěr na prsa položíme plátky pomeranče a už jen krátce prohřejeme.

2. Uvaříme jasmínovou rýži dle návodu.

3. Čekanky na salát opereme, osušíme a listy rozložíme na talířky.

4. Připravíme si dresink: Rozšleháme olivový olej, ocet balsamiko,dijonskou hořčici, sůl a pepř do hladké emulze. Zálivkou polijeme čekanky.

5. Zelená jablka očistíme od jader, ale neloupeme. Kousky jablek osmažíme na pánvi s kouskem másla, lžičkou medu a pár kapkami citronové šťávy. Lískové oříšky opražíme na pánvi a v utěrce vydrolíme slupky.Trochu je podrtíme. Na čekankové listy položíme osmažená jablka a posypeme je kousky oříšků.

Zdroj: Pečená kuřecí prsa v marinádě; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-kureci-prsa-v-marinade [On-line 04.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.