4 porce
- pražma
- 4 vykuchané a očištěné pražmy (bez šupin)
- 500 g hrubozrnné mořské soli
- 1 limetka
- 1 pomeranč
- 1 citron
- hrst plocholisté petržele
- 4 snítky tymiánu
Sůl smícháme s limetovou, pomerančovou a citronovou kůrou a šťávou, s nasekanou petrželkou a tymiánem.
Polovinou solné směsi vysypeme dno zapékací nádoby, vložíme ryby a zakryjeme je druhou polovinou soli. Pečeme v troubě vyhřáté na 170–180 °C 15–20 minut.
Pečené pražmy vyfiletujeme, podáváme se zeleninou a dresinkem.
zelenina a dresink:
- 1 cuketa
- 2 větší mrkve
- 20 cherry rajčátek
- snítka tymiánu
- snítka rozmarýnu
- 2–3 lžíce balsamikového octa
- hnědý cukr
- sůl
- mletý pepř
Cuketu a mrkev nakrájíme na větší kousky, spaříme v osolené vodě, poté zprudka zchladíme.
Na pánvi na troše oleje opečeme rajčátka spolu s bylinkami, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, osolíme, opepříme, dochutíme balsamikovým octem, necháme přejít varem a prolisujeme.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=826
Poslední tip, trik či komentář