reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená pražma (doráda) na mořské soli, citrusech a bylinkách se zeleninou a dresinkem z pečených rajčat

4 porce

  • pražma
  • 4 vykuchané a očištěné pražmy (bez šupin)
  • 500 g hrubozrnné mořské soli
  • 1 limetka
  • 1 pomeranč
  • 1 citron
  • hrst plocholisté petržele
  • 4 snítky tymiánu

Sůl smícháme s limetovou, pomerančovou a citronovou kůrou a šťávou, s nasekanou petrželkou a tymiánem.

Polovinou solné směsi vysypeme dno zapékací nádoby, vložíme ryby a zakryjeme je druhou polovinou soli. Pečeme v troubě vyhřáté na 170–180 °C 15–20 minut.

Pečené pražmy vyfiletujeme, podáváme se zeleninou a dresinkem.

zelenina a dresink:

  • 1 cuketa
  • 2 větší mrkve
  • 20 cherry rajčátek
  • snítka tymiánu
  • snítka rozmarýnu
  • 2–3 lžíce balsamikového octa
  • hnědý cukr
  • sůl
  • mletý pepř

Cuketu a mrkev nakrájíme na větší kousky, spaříme v osolené vodě, poté zprudka zchladíme.

Na pánvi na troše oleje opečeme rajčátka spolu s bylinkami, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, osolíme, opepříme, dochutíme balsamikovým octem, necháme přejít varem a prolisujeme.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=826

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.