Potřebujeme:
- 1 kg rajčat
- mořskou sůl
- třtinový cukr
- 1 lžíci provensálského koření
- 2 lžičky grilovacího koření na sýr
- 6 stroužků česneku na plátky
- olivový olej
Rajčata seřízněte a položte bubákem na dno zapékací nízké mísy. Na seříznutý vršek rajčete nasypte koření, cukr, sůl a položte česnek, vše zalije olivovým olejem. Pečte hodinu v troubě rozehřáté na 160°C. Pět minut před koncem pečení rajčata můžete posypat strouhaným parmezánem.
Zdroj: Pečená rajčátka posypaná parmezánem; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/pecena-rajcatka-posypana-parmazanem.html [On-line 25.01.2015]
Poslední tip, trik či komentář