Suroviny:
- selečí kýta
- mrkev
- petržel
- celer
- česnek
- šalotky
- olivový olej
- bílé víno
- sůl, pepř
- mletý kmín
- rozmarýn
Vykostěnou selečí kýtu okořeníme solí, pepřem a mletým kmínem, prošpikujeme rozmarýnem. Kýtu svážeme provázkem. Do pekáče dáme přepůlenou mrkev, petržel, celer, paličku česneku a šalotky. Na zeleninu položíme maso, podlijeme bílým vínem, zakápkeme olivovým olejem, přikryjeme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi hodinku a půl. Po hodině z pekáče sundáme poklici a necháme kůži vypéct do zlatova. Můžeme ji také potřít troškou medu, bude krásně karamelizovaná.
Zdroj: Pečená selečí kýta; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-recepty-ze-3-dilu [On-line 05.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář