reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Penne s ragout z vepřových žeber

Suroviny:

  • vepřový bok
  • mrkev
  • řapíkatý celer
  • šalotky
  • stroužek česneku
  • rajčata
  • červené víno
  • smetana
  • těstoviny penne
  • parmazán
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • rozmarýn
  • oregano
  • bazalka

Kousek vepřového boku nameleme. Nakrájíme mrkev, řapíkatý celer a dvě šalotky. Do hrnce nalijeme slušnou dávku olivového oleje, vhodíme stroužek česneku nasekaný na jemno, přidáme nakrájenou zeleninu. Chvíli restujeme. Poté do hrnce vhodíme umleté vepřové maso, opepříme, osolíme. Dochutíme také rozmarýnem a oreganem. Přidáme nasekaná rajčata a zalijeme červeným vínem a kapkou smetany. Stáhneme na minimum a necháme hodinku vařit.

Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny, které poté promícháme s ragout, přidáme nastrouhaný parmazán a podáváme s kapkou olivového oleje a lístkem bazalky.

Zdroj: Penne s ragout z vepřových žeber; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-recepty-ze-3-dilu [On-line 05.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.